TOEFL LISTENING FULL PRACTICE TEST 4 WITH ANSWER
Toefl listening test with key

TOEFL LISTENING FULL PRACTICE TEST 4 WITH ANSWER

Questions

Part I

1: What is the lecture mainly about?

A) How to form corporations
B) types of business organizations
C) Differences between a proprietorship and a partnership
D) Differences between a partnership and a corporation

2: In the lecture, the professor describes some characteristics of a corporation. Indicate whether each is a characteristic. (YES or NO)

A) Personal liability
B) Officers own the company.
C) Shareholders control the company’s ownership.
D) Board of Directors makes daily operating decisions

3: Why does the professor mention that many new businesses fail within the first two years?

A) To discourage new business starts
B) To show how much information he has obtained about new businesses
C) To explain why it is important to know types of business
D) To explain why people may need to have financial help in starting a business

4: According to the professor, what is one characteristic of a sole proprietorship?

A) People can begin business more quickly
B) People are provided with many choices for a type of business
C) People can take advantage of friends’ advice
D) People can lose money quickly

5: What does the professor mean when he says this?

A) He wants the students to think about why they are going into business.
B) He thinks going into business together promotes friendship
C) He wants to explain studets realities of life
D) He thinks the students can make good decisions about such matters

6: Why does the professor say this?

A) You have someone to complain to
B) You know someone understands your problems
C) You can get help before you have customer complaints
D) Advisors will help you when you have problems

Part II

7: Why does the student go to see his professor?

A) To tell the professor he is failing the class
B) to ask for help
C) To ask for better test scores
D) To explain why he is not succeeding in class

8: Why does the professor look for the student’s grades?

A) He doesn’t remember what grades the student received
B) The student did not bring his graded tests with him
C) The student needs to be reminded what his grades are
D) To calculate the student’s grades and find out his problems

9: Why has the student done so poorly on the tests?

A) He has not been coming to class
B) He has not been taking good notes in class
C) He has not read his textbook thoroughly
D) He does not understand the material

10: Why does the professor say this?

A) The material he lectures about is explaining the text material
B) The material he lectures about is more interesting than the text material
C) The material he lectures about is as important as the text material
D) The material he lectures about is for the purpose of answering students’ questions

11: What can be inferred about the professor?

A) He is not an easy grader
B) He expects his students to visit his office often
C) He is concerned that his students may not ask questions
D) He is a devoted professor who wants to help his students

Part III

12: What is the talk mainly about?

A) The three main areas colonists settled in the New Wordl
B) The importance of the Lost Colony
C) The impact of the London company
D) The significance of the settlement of Jamestown

13: Why does the professor mentiomns sir Walter Raleigh?

A) To Explain that he organized the new settlement in a colony
B) To explain that he was dearless
C) To provide information about the first child born in the New World belonging to English parents
D) To give an example of how he convinced the Queen to grant him the land in the New World

14: What does the professor say about Jamestown

A) it was the first successful colony in Virginia.
B) It had strong leadership to survive
C) Its settlers had to cooperate with the Native Americans to maintain their existence.
D) All of the above

15: According to the professor, what is the significance of tobacco being grown in Kamestown?

A) It developped into a cash crop that South depended on.
B) The crop was profitable to the London Company
c) it helped Jamestown prosper
D) The professor does not say

16: Why does the professor discuss the archeological digs that have taken place in Jamestown?

A) To explain how historians learned that tobacco was grown in Jamestown
B) It demonstrates the importance of the artifacts which have been uncovered
c) It is not clear from the paragraph why the digs were discussed
D) To explain why a company on site is producing Jamestown glass

17: Why does the professor say this?

A) To make sure the students read the material
B) to have the students analyze the significance of the two types of colonies
C) To explain that the New England colonies will be different from the Virginia colonies
D) To encourage students to think creatively

Part IV

18: What aspect of algae does the professor mainly discuss?

A) How it is used to supply food
B) How it has been important to the petroleum industry
C) How color is a way of classifying it
D) None of the above

19: What does the professor say about brown algae?

A) It is a chromist
B) It may be colorless
C) It is not sure how this type of chromist is related to other chromists
D) All of the above

20: What is the evidence that green algae are diverse in size?

A) Sea lettuce and kelp are examples of green algae
B) They only exist in one habitat
C) They contain chlorophyll
D) There are not as many types of green algae
21: What does the professor imply when he says this?

A) If you have been swimming where there are blue-green algae
B) If you have developed swimmer’s itch
C) If you have found blue-green algae
D) If you want skin irritations

22: Why does the professor mention blue green algae are classified as cyanobacteria?

A) To explain the importance of its classification
B) To explain it is another classification for algae
C) To explain they are aquatic
D) To remind the students they need to memorize classifications

23: How does the professor explain the purpose of the lecture?

A) She explains the characteristics of algae
B) She compares each type of algae’s characteristics
C) She describes the algae’s role as aquatic organisms
D) She explains the lecture will be about types of coloured algae

Part V

24: What is the discussion mainly about?

A) The history of constellations
B) Why constellations are important to study
C) How constellations have been named
D) How constellations have been discovered

25: How does the professor emphasize his point about how constellations have been named?

A) By telling the story of the Sumerians
B) By explaining how Ursa Major was named
C) By identifying the discoveries made by the Sumerians
D) By comparing patterns of major constellations

26: What are two key features of star charts? (CHOOSE 2 ANSWERS)

A) They identify all of the constellations
B) Their format is different today than it was in earlier times
C) Straight lines in various formations show the constellations
C) There is a variety of charts available for use with different symbols

27: According to the discussion, what are some reasons for NOT knowing the history of all constellations? (CHOOSE 3 ANSWERS)

A) They are imaginary
B) There are too many
C) They were invented a long time ago
D) They were named in prehistoric times
E) They only recently been made

28: What does the professor mean when he says this?

A) Some were very decorative
B) The era of the artist is a factor in the look for the chart
C) Some figures were flowery
D) Some were only drawn with straight lines

29: What can be inferred about the students?

A) They appear to be angry with each other
B) They are not considerate of each other’s thoughts
C) They are not responding to the same conclusion
D) They have come to the same conclusion

Part VI

30: What does the student need from the food services manager?

A) A job for night hours
B) A Job which will pay tuition
C) A job with regular hours
D) A job which will be limited in commitment

31: What does the manager imply about food services?

A) Food services does not hire students anymore
B) Food services probably does not have a job that will fit the student’s needs
C) Food services probably may have a job that will fit the student’s needs
D) Food services probably definitely has a job that will fit the student’s needs

32: What is an example the manager gives the student of the kind of work which might be available?

A) Football concession sales
B) Basketball concession sales
C) Spring sports concession sales
D) All of the above

33: How long will the student work during the football season?

A) About 7-8 hours each game
B) As long as the student wants to continue working
C) All Spring
D) All winter

34: What does the manager mean when he says this?

A) Food services will allot who does what
B) The student is capable of preparing food
C) The student needs to be on time
D) There will be other people working in the booth

Answers:

Part I Part II Part III
1: b
2: (yes= c, e) (no= a, b, d)
3: c
4: a
5: c
6: d
7: b
8: d
9: d
10: c
11: d
12: d
13: a
14: d
15: c
15: b
17: b
Part IV Part V Part VI
18: C
19: d
20: a
21: b
22: b
23: d
24: a
25: b
26: b, c
27: a, c, d
28: b
29: c
30: d
31: c
32: a
33: a
34: a
RELATED TOPICS
TRENDING NOTES
how-to-prepare-for-and-pass-the-ielts-writing-test
IELTS stands for International English Language Testing System. It is a test that is recognized internationally by hundreds of countries, ...
Read More
how-to-learn-english-through-songs-and-movie
While there are many great tools which can help you teach English easier as well as increase the retention of ...
Read More
Most Common Grammatical Mistakes And How To Avoid Them (Part I)
English Grammar Mistake: Common Grammatical Mistakes And How To Avoid Them The English Language is a difficult beast to tie ...
Read More
Toefl listening test with key 1
TOEFL LISTENING FULL PRACTICE TEST 1 WITH ANSWER ...
Read More
english speaking
Speaking English: 10 Simple Tips for Improving English Speaking Skill Do you want to learn how to improve your English ...
Read More
How to give your opinion in English
How to give your opinions in English? [English Conversation] When we give our opinion, we say what we think, feel ...
Read More
how-to-prepare-for-and-pass-the-ielts-listening-test
The IELTS Listening Test is an examination of your listening skills. During the test, you will read through the questions ...
Read More
15-common-mistakes-people-make-when-using-english-prepositions-2
A preposition connects nouns and pronouns and serves to provide necessary details that tell the reader when, where, or how ...
Read More

Comments

comments

Author: Harry
Category: Editor Picks, TOEFL, TOEFL Listening Test, TOEFL practice test
Date: March 26, 2016
Comments: